Taky milujete klasického Mrože? Pokud už i u vás děti touží po domácí zmrzlině, pak vyzkoušejte tenhle mega jednoduchý recept.
Až je mi trapné vám ho sem dávat, protože vlastně smícháte jen pár ingrediencí, dáte to do formičky, necháte zmrznout a pak ozdobíte čokoládou. Ale podle mých zkušeností, co oči uvidí, po tom srdce zaplesá. Je to tedy spíš inspirace, než hele – Slepičárna má pro vás super nový recept na blogu. A pokud byste se ptali, tyhle silikonové formičky typu Magnum mám půjčené od kamarádky, bohužel ani netuším, zda se u nás dají sehnat…
P.S. Ty „reklamy“ u receptu nejsou placené, ale když už vám nemůžeme říct, kde seženete tuhle formu na nanuky, tak aspoň ať víte, kam pro to…
Jahodový mrož s čokoládou
2 větší nanuky
příprava: 20 minut + mražení (asi 8 hodin)
Co na jahodové nanuky?
300 g čerstvých jahod
1 lžíce třtinového cukru (podle toho, jak jsou jahody sladké)
1 lžička domácího vanilkového cukru
troška šťávy z citronu (stačí pár kapek, pokud jsou jahody kyselejší, nemusí být)
80 g čokolády s podílem kakaa nad 50%
a pak nějaké ozdoby (můžou být čokoládové kuličky, lyofilizované ovoce, ořechy)
Co budeš ještě potřebovat?
Tvořítka na nanuky
Dřevěné úchytky (kupujeme v lékárně klasické dřevěné ústní lžičky)
Jak na to?
- Jahody zbav stopek, umyj a dej do robota, rozmixuj je nahrubo, pak přidej cukry a podle potřeby i šťávu z citronu. Mixuj dohladka.
- Nalij do tvořítek, dej tam dřevěné úchytky, přidej ještě trošku jahodové směsi, aby byly úchytky ponořené. Vlož do mrazáku a nech alespoň 8 hodin tuhnout.
- Ve vodní lázni rozehřej čokoládu, vyndej nanuky z tvořítek a namoč je do ní. Rychle je ozdob čím chceš, například čokoládovými kuličkami, protože čokoláda rychle tuhne. A pak rovnou nanuky sněz nebo si je dej ještě do mrazáku…