Chtěli byste si dát při štědrovečerní večeři rybí polévku, ale tu z kapra nemusíte? Máme pro vás jednoduchý recept na krémovou polévku, kde základ tvoří treska a losos.
Od té doby, co spolupracujeme s Mylord Premium máme v mrazáku vždycky ryby při ruce. A nejen ty, také krevety. Hodí se vždy, když potřebujeme rychle vyřešit oběd nebo večeři. Když přijde návštěva na jídlo. Kdykoliv dostaneme chuť na ryby. A protože k Vánocům jednoznačně ryby patří, hádejte, co budeme vařit na Štědrý den?
Vánoční rybí polévka
4 porce
příprava: 45 minut
Co na polévku?
1-2 filety aljašské tresky Mylord Premium (200 g)
1 filet divokého lososa s kůží Mylord Premium (200 g)
30 g másla
½ pórku (bílá část)
2 velké mrkve
½ lžičky drceného kmínu
5 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
6 větších brambor
1 lžička soli
1,2 l rybího vývaru (nebo kuřecího)
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1 hrst nasekaného kopru (nebo kombinace špetky muškátového oříšku a petrželka)
sůl a pepř na dochucení
Jak na to?
- Ryby rozmraz. Mezitím očisti pórek, mrkev a brambory a nakrájej je na malé kousky.
- V hrnci rozehřej máslo. Orestuj pórek s mrkví, jakmile mrkev začne sklovatět (pustí trošku barvu) přidej koření. Orestuj, aby se chutě propojily.
- Poté vmíchej brambory, osol a zalij vývarem. Vař, dokud nezačnou brambory měknout.
- Mezitím připrav ryby. Lososa stáhni z kůže. Poté spolu s treskou nakrájej na menší kostky.
- Přidej ryby do polévky a vař už jen 5 minut. Nakonec vlij smetanu, přidej nasekaný kopr, promíchej a minutu provař. Podle potřeby dochuť ještě solí a pepřem. Podávej.