Mozzarella nemusí být jen caprese. Zkuste ji jednou nahradit burratou, místo rajčátek použít jahody a uvidíte, jak si pochutnáte. Ideálně s vychlazeným proseccem.
Proč burrata? Má jinou chuť než mozzarella. Někdo si na ní dokonce nemůže zvyknout. Burrata je vyrobena originálně z buvolího mléka, je mnohem výraznější než mozzarella. Je krémovější, přimpomíná kombinaci smetany a másla. Pokud neznáte, stojí rozhodně za vyzkoušení!
Burrata s jahodami
2-4 porce
příprava: 5 minut
Co na burratu?
jahody
1 burrata (125 g) nebo 1 mozzarella (v nálevu)
kůra z 1 citronu
špetka mořské soli
olivový olej
čerstvá bazalka
krémový bazamikový ocet na dochucení
1 malá ciabatta
Jak na to?
- Jahody zbav stopek a nakrájej na menší kousky. Burratu v mělké mice pomocí vidliček “natrhej”.
- Přidej kůru z citronu, špetku mořské soli a zakapej olivovým olejem. Promíchej s jahodami a kousky bazalky.
- Cibattau rozkroj a rozpeč. Pomaž smíchanou burratou (ideálně krátce vychlazenou)
- , ozdob ještě bazalkou a dle chuti pokapej s krémovým balzamikovým octem.