Dostali jste chuť na rybu? Připravili jsme si pro vás spolu s Mylord Premium recept na salát Nicoise se steaky z tuňáka, zeleninou a francouzskou zálivkou. A nechybí ani chřest.
Tento typ salátu zasytí a je plný “moře zdraví”. Steaky z tuňáky žlutoploutvého mají krásně červenou barvu, která během grilování zesvětlá. My jsme je připravili na grilu, stačila chvilka, maso uvnitř bylo růžové a zůstalo šťavnaté. Více se dozvíte tady.
Salát Nicoise s tuňákem
2 porce
příprava: 1 hodinu
Co na salát?
2 steaky z tuňáka Mylord Premium
800 g uvařených brambůrek (grenaille)
200 g zelených fazolek
100 g zeleného chřestu
8 křepelčích vajíček
14 cherry rajčátek
1 červená cibule
4 hrsti čerstvé rukoly
sůl a pepř
olivový olej
Co na francouzskou zálivku?
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
150 ml olivového oleje
1 lžička šťávy z limetky
1 hrst nasekaného oregána
sůl a pepř
Jak na to?
- Steaky z tuňáka nech dopředu povolit. Brambory uvař i se slupkou do měkka. Fazolky spolu s chřestem krátce povař, asi 2 minuty. Poté rychle schlaď v ledové vodě (ideálně s ledem). Křepelčí vajíčka uvař natvrdo, stačí 2 až 3 minuty. Schlaď a oloupej.
- Cibuly oloupej, rozpul a nakrájej na jemná kolečka. Cherry rajčátka, brambory a křepelčí vajíčka jen přepul. Chřest a fazolky ještě rozkroj. Steaky z tuňáka potři olivovým olejem, posyp troškou soli a pepře.
- Rozpal gril (ideálně kontaktní) a potři ho troškou olivového oleje. Brambůrky spolu s fazolkami a chřestem krátce ogriluj. Steaky z tuňáka griluj z každé strany 2 minuty. Ještě je můžeš dochutit solí a pepřem.
- Připrav si francouzskou zálivku. Ingredience přendej do misky a metličkou je vyšlehej. Podle potřeby dochuť ještě medem, solí a pepřem. Grilované brambory přendej do misky k zálivce a opatrně je v ní obal. Přendej je na servírovací talíř. Přidej fazolky s chřestem, rajčátka, cibuli, vajíčka, rukolu a nakonec steaky z tuňáka. Ještě zakapej zálivkou a podávej.
TIP: Do salátu Nicoise můžete přidat i olivy nebo kapary.