Znáte to – děti chtějí pizzu, vy nemáte čas na kynutí těsta a taky chcete, aby to bylo zdravé, domácí a dalo se to i jíst… Mám pro vás jedno řešení.
Představa, že budu dělat pizzu v prášku, mě upřímně dost děsila. Ale tohle se dalo, složení vcelku v pohodě a když jsem vmíchala olivový olej, bylo těsto krásně vláčné. Žádná suchá placka. Použila jsem skvělý italský ingredience v podobě mozzarelly, šunky prosciutto, provoněla bazalkou a nechybělo ani rajčatové sugo. Věřím že si tuhle pizzu může oblíbit i (vaše) dítě. A je to fakt strašně jednoduché a rychlé.
Celozrnná pizza se šunkou
2 porce
příprava: 30 minut
Co na pizzu?
1 balení – 250 g celozrnného těsta na pizzu
100 ml vody
50 ml olivového oleje + olej na pánev
1 malá cibule
2 stroužky česneku
400 g rajčata celá sterilovaná BIO (pevný podíl 240 g)
100 g medové šunky nebo Prosciutto crudo (klidně i zauzené)
100 g mozzarelly
bazalka
sůl a pepř
Jak na to?
- Sypkou směs přesyp do větší mísy, přidej 100 ml vody a 50 ml olivového oleje a vypracuj těsto. Nech ho 5 minut odpočinout. Mezitím si připrav jednoduché sugo (vymazlenější si můžeš udělat podle tohoto receptu) . Na pánvi na oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidej loupaná rajčata, bazalku a nech zredukovat tekutinu.
- Troubu rozehřej na 180° C. Těsto na pizzu přendej na plech vyložený pečicím papírem. Vypracuj větší kruh. Ten potři rajčatovým sugem. Navrch rozlož medovou šunku nebo prosciutto a plátky mozzarelly. Peč dozlatova, asi 15 minut. Upečenou pizzu ozdob lístky bazalky a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.