Slaný koláč v podobě ham and eggs s chřestem a hermelínem

Slaný koláč v podobě ham and eggs s chřestem a hermelínem

Klasiku ham and eggs nemusíte připravovat jen na pánvi. Když navíc přidáte hermelín, rajčata, zelený chřest a zasypete to parmazánem, upečete skvěly slaný koláč.

Dnes je svátek maminek, oslavit ho můžete i něčím slaným a barevným. Červenou barvu dodají rajčata a zelenou pak božský chřest. Aby zůstal křupavý, jen ho spařte vroucí vodou. Zůstane krásně zelený a přidejte ho při pečení až na poslední 3 minuty. Zelený se totiž oproti bílému (nebo taky bělenému, jak se mu správně říká) připravuje krátce a nemusíte ho loupat.

 

Zapečený ham and eggs s chřestem

2 porce

příprava: 15 minut

Co na ham and eggs?

4 plátky kvalitní dušené šunky

4 vejce

2 rajčata

1 hermelín

zelený chřest

1 jarní cibulka

sůl a pepř

máslo na vymazání formy

parmazán na zasypání

Jak na to?

  1. Předehřej troubu na 180°C. Formu vymaž máslem, rozlož do ní plátky šunky a navrch vyklepni vejce. Kolem vajec vyskládej plátky rajčat a hermelínu. Osol a opepři a dej péct na 7 minut.
  2. Mezitím z chřestu odkroj ztvrdlé konce a spař ho vroucí vodou. Po 7 minutách pečení rozlož chřest na ham and eggs, přidej nakrájenou jarní cibulku a peč další 3 minuty. Na poslední minutu zasyp nastrouhaným parmazánem. Vajíčka rozkroj a žloutek nech vytéct.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *