Uvařili jste si dršťky do polévky? Pokud vám zbyly, máme pro vás tip na opravdu luxusní, lehce pálivé jídlo. Překvapí i ty, co dršťky nemusí.
Smažené cibulové kroužky jednou zaměňte za na první pohled obyčejnou ingredienci, jakou jsou hovězí dršťky. Když si je naložíte do olivového oleje, přidáte chilli, sójovku a osmahnete je na pánvi dokřupava, budete hodně mile překvapeni.
Smažené dršťky s topinkou
2 porce (nebo 4 malé)
Příprava: 20 minut
Co na dršťky?
200 g uvařených dršťek
2 lžíce olivového oleje
špetka uzeného chilli
sůl a pepř
2 lžíce sójové omáčky
2 jarní cibulky
4 krajíce chleba
1 stroužek česneku
Jak na to?
- Uvařené dršťky nakrájej na nudličky, osol, opepři, přidej chilli a prolij sojovou omáčkou, nech chvilku marinovat. Jarní cibulku nakrájej na kolečka.
- Na pánvi rozpal olej. Zprudka orestuj naložené a okapané dršťky. Nakonec přidej polovinu cibulky (druhou polovinu si nech na ozdobu), krátce orestuj. Podávej s topinkami pomazanými česnekem a jarní cibulkou.
Hledáte recept na dokonalou dršťkovou polévku? Tady je recept.