Banánový francouzský toast můžete připravit na různé způsoby. Zkuste tyto rolky obalené ve skořicovém cukru a podávejte je se zmrzlinou a letním ovocem.
Někdo tvrdí, že je to rychlá snídaně. Jiný zase, že je to zdravá snídaně. Já říkám, že rolky jsou trošku pracnější, ale stojí za to. Že budete mít v kuchyni menší nepořádek, ale uklidit se to dá! A že kombinace světlého pečiva, másla, cukru a zase másla není nejzdravější, ale rozhodně je to bombastická snídaně, kterou si nepřipravíte denně. Vidím to na víkend, narozeniny, výročí… Prostě pro radost a z lásky k sladkým snídaním.
Banana French Toast
2-4 porce
příprava: 20 minut
Co na Banana French Toast?
3 banány
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
10 plátků toastového chleba (ideální je ten větší, americký)
½ hrnku třtinového cukru + 1 lžíce mleté skořice
3 lžíce mléka + 2 vejce
2 lžíce másla na pánev
moučkový cukr na posypání
vanilková (nebo jiná) zmrzlina na podávání
čerstvá máta na ozdobu
nektarinky (nebo jiné ovoce) na podávání
Jak na to?
- Oloupej banány a nakrájej je na tenké plátky. V pánvi rozehřej máslo, přidej cukr a banány. Orestuj do zlatova a pak přendej do misky. Mezitím okrájej kůrky (okraje) u toastových chlebů. Smíchej třtinový cukr se skořicí a v jiné misce vyšlehej mléko s vejci.
- Toastové chleby rozválej pomocí válečku do tenčích plátků. Pomaž je z jedné strany orestovanými banány, z druhé strany vaječnou směsí, zaroluj a obal ve skořicovém cukru.
- V čisté pánvi rozehřej máslo, vlož obalené rolky, ještě potři zbývající vaječnou směsí a orestuj dozlatova ze všech stran. Přendej na talíře. Zlehka posyp moučkovým cukrem, přidej zmrzlinu, mátu a ovoce (u nás to byly nektarinky). Podávej.