Patříte mezi TRANSFORMERS42 a zapojili jste se do tréninku s Jakubem Bínou? Pak pravděpodobně společně řešíte i jídelníček. U nás na blogu po bezlepkové pizze teď najdete i recepty na snídaňové muffiny.
Věděli jste, že je Kuba vystudovaný kuchař? Proto nejspíš jeho recepty dávají smysl. Mají šťávu, chuť a řeší to podstatné – nejíst blbě. Doslova. Ať už hledáte něco bez lepku, nemůžete z nějakého důvodu laktózu nebo řešíte „hmotu“, určitě potřebujete inspiraci na to, co vařit a péct. Postupně vám to sem spolu s Kubou všechno dáme a budete to mít při ruce.
Muffiny s lososem a špenátem
na 6 muffinů
příprava: 30 minut
Co na muffiny?
1 cibule
6 hrstí mraženého listového špenátu
olej
filet z lososa o přibližné váze 200g
6 šťastných vajec
sůl, pepř a chilli dle chuti
Jak na to?
- Předehřej si troubu na 200°C. Oloupej cibuli a nakrájej ji nadrobno. Orestuj ji na pánvi na trošce oleje, přidej špenát , dochuť solí a pepřem. Filet lososa osol a opepři a zatáhni na nepřilnavé pánvi z obou stran dozlatova, max. na 5 minut. Odlož si ho stranou a až trochu vychladne, rozděl rybu na menší kousky.
- Do formiček, ideálně silikonových, rozděl lososa a špenát. Vejce vyšlehej v míse s troškou soli a pepře. Zalij vaječnou směsí a peč dozlatova, 10 až 12 minut. Podávej.