Salát z grilované zeleniny s halloumi a dresinkem z máty

Salát z grilované zeleniny s halloumi a dresinkem z máty

Co jíst v tomhle neskutečném vedru? Salát. Pěkně z grilované zeleniny, s naším oblíbeným řeckým sýrem halloumi a dresinkem z čerstvé máty, citronu a medu. Je to rychlý, lehký a neskutečně dobrý.

V létě chce člověk grilovat, vždyť to k tomu patří, no ne? Jenže jakmile je vedro, vůbec se nám ke grilu nechce. Na terasu vylezeme, až když zapadne sluníčko a modlíme se, aby zafoukal větřík. V tom případě používáme elektrický gril nebo grilovací pánev. Pěkně v chládku doma v kuchyni.

 

Salát z grilované zeleniny

2 porce

příprava: 30 minut

Co na grilovaný salát?

200 g sýru halloumi

1 malá cuketa

4 malé červené papriky

16 cherry rajčátek (nebo kolik chcete)

2 hrsti čerstvé máty

40 ml olivového oleje + na zakapání zeleniny

šťáva z ½ citronu

1-2 lžičky medu (podle chuti)

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Sýr nakrájej na větší trojúhelníky, cuketu na kolečka nebo půl kolečka, papriku na čtvrtky. Rozehřej gril, dej na něj zeleninu včetně celých cherry rajčátek, halloumi a zakapej troškou oleje. Griluj ze všech stran dozlatova.
  2. Mezitím si připrav dresink. Polovinu máty nakrájej nadrobno, přendej do zavařovačky, přidej olivový olej, šťávu z citronu, med, sůl a pepř. Uzavři zavařovačku víčkem a důkladně protřepej, aby se všechny suroviny propojily.
  3. Ugrilovanou zeleninu a sýr přendej na velký talíř, zalij dresinkem a ozdob lístky máty. Vezmi vidličky a ujídej rovnou z talíře.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *