Co s uvařenými vejci? Podávejte je s krevetami!

Co s uvařenými vejci? Podávejte je s krevetami!

Zůstávají vám na Velikonoce uvařená vejce? Máte minimálně dvě možnosti, co s nimi. Vajíčkovou pomazánku, klasika nebo je letos připravte jako jednohubku s krevetami.

Velikonoční menu na Velikonoční pondělí nemusí být nuda. Zkuste si trošku pohrát s chutěmi, ingrediencemi, klidně pozvěte do kuchyně i krevety od www.mylord-premium.cz a vytvořte dokonalou jednohubku. Máme pro vás ideální recept na předkrm, který si zamilujete a budete podávat kdykoliv, nejen na Velikonoce.

Plněná vejce s krevetami

2 porce

příprava: 35 minut

Co na vejce?

2 vejce natvrdo

50 g loupaných krevet (71/90 od Mylord Premium)

1 chilli paprička

3 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

1 limetka

1 lžíce majonézy

1 hrst nasekaného koriandru

4 ks divokých krevet (13/15 od Mylord Premium)

1 citron

hráškové výhonky na ozdobu

Jak na to?

  1. Nech povolit krevety. Uvařená vejce opatrně rozkroj na dvě poloviny, vyndej žloutky a ty přendej do misky.
  2. Chilli papričku nasekej nadrobno, promíchej v misce s malými krevetkami, zakápni troškou olivového oleje, osol, opepři, přidej šťávu z limetky a promíchej. Poté je zprudka na pánvi s olivovým olejem orestuj, asi 3 minuty. Vyndej z pánve a na prkénku pokrájej nadrobno.
  3. Do mísy k žloutkům přidej majonézu a část nasekaného koriandru. Přidej pokrájené krevetky, promíchej a dle potřeby dochuť solí, pepřem a šťávou z limetky.
  4. Velké krevety oloupej. Přendej do mísy. Přidej sůl, pepř, zbytek nasekaného koriandru, trošku olivového oleje a šťávu z citronu. Nech marinovat, stačí 10 minut. Poté je zprudka orestuj na olivovém oleji, asi 3 minuty.
  5. Rozpůlená vajíčka naplň směsí z malých krevetek, navrch přidej orestovanou velkou krevetu a ozdob hráškovými výhonky.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *