Jednoduchý recept na velikonoční citronový cheesecake

Jednoduchý recept na velikonoční citronový cheesecake

Jaký dezert letos připravíte na Velikonoce? Zkuste tento na půl pečený a na půl nepečený citronový cheesecake. A ozdobte ho mandlemi limoncello a blueberry!

Milujete cheesecake, ale nechcete jej složitě péct? Upečte si jen korpus. Krém si připravte z pár ingrediencí, odlehčete jej citrony a nechte v ledničce na korpusu „ztuhnout“. I tak bude cheesecake stále nadýchaný, krémový a odlehčený. Na Velikonoce ho ozdobte mandlemi, v létě čerstvým ovocem.

Citronový cheesecake

forma na dort o průměru 17 cm

příprava: 30 minut + 2 hodiny chlazení

Co na cheesecake?

100 g máslových sušenek (ideálně celozrnných)

1 lžíce mandlové mouky Alika (pokud máš)

60 g změklého másla

200 ml smetany na šlehání (31 %)

špetka soli

250 g mascarpone

100 g moučkového cukru

½ lžičky semínek z vanilkového lusku

1-2 lžíce citronové šťávy (případně limoncella)

1 lžíce citronové kůry

kůra z citronu a plátky citronu na ozdobu

máta na ozdobu

mandle limoncello a blueberry Alika od Zdraveorechy.cz na ozdobu

Jak na to?

  1. Formu vylož pečicím papírem. Troubu předehřej na 180 °C. Sušenky nahrubo namel a rukama promíchej s máslem do drobenky. Na dno formy rovnoměrně a trošku do stran rozděl těsto, přitlač lehce do stran. Korpus peč asi 8 minut. Nech vychladnout na kuchyňské mřížce.
  2. Mezitím vyšlehej smetanu se špetkou soli. V míse promíchej mascarpone s vanilkou, šťávou z citronu (nebo limoncellem) a kůrou z citronu. Pomocí stěrky opatrně vmíchej šlehačku. Krém vlož na vychlazený korpus a rovnoměrně uhlaď. Nech v ledničce 2 hodiny chladit.
  3. Hotový cheesecake ozdob kůrou z citronu, plátky citronu, čerstvou mátou a mandlemi limoncello a blueberry od Zdraveorechy.cz.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *