Souhlasíte s tím, že láska prochází žaludkem? My ano! Jestli stejně jako my milujete krevety, pak si je (nejen) na Valentýna usmažte v tempuře. A podávejte se sweet chilli majonézou a bílým vínem.
Krevety v tempuře – jsou nadýchané, křupavé, šťavnaté a určené k okamžitému snězení. Na tento způsob úpravy se hodí velké krevety, například tyto divoké od Mylord Premium. Na jejich webových stránkách najdete i další varianty a nejen krevety, ale i další ryby z moře. Inspirujte se! A jezte více ryby, stojí za všechnu tu snahu a čas v kuchyni.
Krevety v tempuře
2 porce
příprava: 30 minut
Co na krevety?
8 divokých krevet 13/15 Mylord Premium
5 cm zázvoru
2 jarní cibulky
100 ml bílého vína
sůl a pepř
Co na tempuru?
20 g hladké mouky
30 g kukuřičného škrobu
3 g prášku do pečiva
3 bílky
25 g vody
80 g slunečnicového oleje + olej na smažení
Co na majonézu?
3 lžíce majonézy
2 lžíce sweet chilli omáčky
1 hrst nasekaného koriandru
sůl a pepř
Jak na to?
- Krevety oloupej, osuš a přendej do mísy. Přidej k nim na menší kousky nakrájený oloupaný zázvor, jarní cibulku, osol, opepři a zalij bílím vínem. Vše promíchej a nech alespoň 10 minut marinovat.
- Mezitím si připrav tempuru. Bílky odděl od žloutků. Všechny suché ingredience promíchej v míse, poté přilij vodu a olej, promíchej a na závěr vmíchej bílky.
- Olej na smažení rozehřej (ideálně na teplotu 150°C) v hlubší pánvi nebo rendlíku. Oleje by mělo být tolik, aby v něm při samžení mohly krevety plavat.
- Krevety osuš od marinády a obal v těstíčku. Smaž dozlatova, asi 3 minuty. Krevety v tempuře podávej s majonézou. Tu si připravíš tak, že ji smícháš se sweet chilli omáčkou, nasekaným koriandrem a dochutíš solí a pepřem.