S láskou nasmažené krevety v tempuře

S láskou nasmažené krevety v tempuře

Souhlasíte s tím, že láska prochází žaludkem? My ano! Jestli stejně jako my milujete krevety, pak si je (nejen) na Valentýna usmažte v tempuře. A podávejte se sweet chilli majonézou a bílým vínem.

Krevety v tempuře – jsou nadýchané, křupavé, šťavnaté a určené k okamžitému snězení.  Na tento způsob úpravy se hodí velké krevety, například tyto divoké od Mylord Premium. Na jejich webových stránkách najdete i další varianty a nejen krevety, ale i další ryby z moře. Inspirujte se! A jezte více ryby, stojí za všechnu tu snahu a čas v kuchyni.

Krevety v tempuře

2 porce

příprava: 30 minut

Co na krevety?

8 divokých krevet 13/15 Mylord Premium

5 cm zázvoru

2 jarní cibulky

100 ml bílého vína

sůl a pepř

Co na tempuru?

20 g hladké mouky

30 g kukuřičného škrobu

3 g prášku do pečiva

3 bílky

25 g vody

80 g slunečnicového oleje + olej na smažení

Co na majonézu?

3 lžíce majonézy

2 lžíce sweet chilli omáčky

1 hrst nasekaného koriandru

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Krevety oloupej, osuš a přendej do mísy. Přidej k nim na menší kousky nakrájený oloupaný zázvor, jarní cibulku, osol, opepři a zalij bílím vínem. Vše promíchej a nech alespoň 10 minut marinovat.
  2. Mezitím si připrav tempuru. Bílky odděl od žloutků. Všechny suché ingredience promíchej v míse, poté přilij vodu a olej, promíchej a na závěr vmíchej bílky.
  3. Olej na smažení rozehřej (ideálně na teplotu 150°C) v hlubší pánvi nebo rendlíku. Oleje by mělo být tolik, aby v něm při samžení mohly krevety plavat.
  4. Krevety osuš od marinády a obal v těstíčku. Smaž dozlatova, asi 3 minuty. Krevety v tempuře podávej s majonézou. Tu si připravíš tak, že ji smícháš se sweet chilli omáčkou, nasekaným koriandrem a dochutíš solí a pepřem.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *