Jak na hamburger s trhaným masem krok za krokem

Jak na hamburger s trhaným masem krok za krokem

Chcete povýšit umění burgerů na ještě vyšší level? Namíchejte si vlastní rub, připravte si trhané maso z daňka, zkaramelizujte cibulku, smíchejte rajčatovou salsu a nezapomeňte na domácí coleslaw.

Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.

Jak na trhané maso – připrav si den dopředu

800 g plece z daňka

NA RUB

2 lžíce sušené cibule

2 lžíce soli

2 lžíce třtinového cukru

1 lžička sladké papriky

1 lžička semínek koriandru

1 lžička sušeného česneku

1 lžička kmínu

½ lžičky kajenského pepře

½ lžičky pepře

Rub si najemno rozemel v mlýnku na koření nebo pomocí tyčového mixeru. Maso důkladně obal v rubu, zafrešuj v míse a nech alespoň na 3 hodiny odpočinout v lednici. Poté peč při teplotě 120 °C, asi 6 hodin. Upečené maso vyndej a výpek svař (zredukuj) v hrnci. Dochuť dle potřeby solí a pepřem. Upečené maso pomocí vidliček natrhej a promíchej s výpekem.

Jak na salát coleslaw

½ menšího zelí (bílé, ale může být i červené)

sůl

1 mrkev

½ jablka

200 g majonézy

50 ml bílého jogurtu

50 ml slazeného kondenzovaného mléka

pepř

cukr a šťáva z citronu na dochucení

Zelí nakrouhej na slabé plátky a prosol v míse, kterou zafušuješ (zabalíš do potravinářské fólie) a dej do lednice alespoň na 1 hodinu. Zelí pustí vodu, tu slij, a ještě zelí vyždímej. Přidej nastrouhanou mrkev a jablko, promíchej. Vmíchej majonézu, jogurt a kondenzované mléko. Promíchej, dochuť pepřem, šťávou z citronu, popřípadě doslaď. Sůl už nepřidávej, té je dost v zelí.

Jak na zkaramelizovanou cibulku

2 červené cibule

60 ml balzamikového octa

60 g medu (nebo třtinového cukru)

1 lžíce olivového oleje

špetka soli

Cibule nakrájej na slabé plátky a orestuj do hněda na oleji, zalij balzamikovým octem a medem. Restuj, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Cibulka zůstane zkaramelizovaná. Dochuť dle potřeby solí.

Jak na rajčatovou salsu

10 cherry rajčátek

2 jarní cibulky

čerstvý koriandr dle chuti

olivový olej

sůl a pepř

Rajčátka nakrájej na malé kostičky o velikosti asi 0,5 cm. Přendej do misky, přidej nasekanou cibulku, koriandr a olej. Promíchej a dochuť solí a pepřem.

Jak na BBQ dip

250 ml majonézy (ideálně domácí)

100 ml BBQ omáčky

1 hrst nasekaného koriandru

1 hrst nasekané petrželky

½ lžičky tabasca

pepř

citron na dochucení

V misce smíchej majonézu s BBQ omáčkou, přidej nasekaný koriandr a petrželku. Dochuť tabascem, pepřem a šťávou z citronu. Promíchej.

Hamburger s trhaným masem

na 1 hamburger

příprava: 20 minut

Co na burger?

150 g trhaného daňka (může být i hovězí maso, nejlepší je na to krk)

1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)

2 lžíce coleslawu

1 lžíce strouhaného sýru (ideálně čedar)

1 lžíce zkaramelizované cibulky

2 lžíce rajčatové salsy

1 hrst rukoly

2 lžíce BBQ dip

máslo na potření

Jak na to?

  1. Připrav si natrhané maso (musí být horké). Bulku na burger rozkroj, super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem. Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš).
  2. Na spodní díl briošku dej coleslaw, poté trhané maso, a to posyp sýrem, pěkně se rozteče. Navrch dej zkaramelizovanou cibulku, rajčatovou salsu a hrst rukoly. Vrchní díl briošky pomaž BBQ dipem a přiklop.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *