Tuhle vánoční rybí polévku si zamilujete!

Tuhle vánoční rybí polévku si zamilujete!

Chtěli byste si dát při štědrovečerní večeři rybí polévku, ale tu z kapra nemusíte? Máme pro vás jednoduchý recept na krémovou polévku, kde základ tvoří treska a losos.

Od té doby, co spolupracujeme s Mylord Premium máme v mrazáku vždycky ryby při ruce. A nejen ty, také krevety. Hodí se vždy, když potřebujeme rychle vyřešit oběd nebo večeři. Když přijde návštěva na jídlo. Kdykoliv dostaneme chuť na ryby. A protože k Vánocům jednoznačně ryby patří, hádejte, co budeme vařit na Štědrý den?

Vánoční rybí polévka

4 porce

příprava: 45 minut

Co na polévku?

1-2 filety aljašské tresky Mylord Premium (200 g)

1 filet divokého lososa s kůží Mylord Premium (200 g)

30 g másla

½ pórku (bílá část)

2 velké mrkve

½ lžičky drceného kmínu

5 kuliček pepře

4 kuličky nového koření

6 větších brambor

1 lžička soli

1,2 l rybího vývaru (nebo kuřecího)

100 ml smetany ke šlehání (33 %)

1 hrst nasekaného kopru (nebo kombinace špetky muškátového oříšku a petrželka)

sůl a pepř na dochucení

Jak na to?

  1. Ryby rozmraz. Mezitím očisti pórek, mrkev a brambory a nakrájej je na malé kousky.
  2. V hrnci rozehřej máslo. Orestuj pórek s mrkví, jakmile mrkev začne sklovatět (pustí trošku barvu) přidej koření. Orestuj, aby se chutě propojily.
  3. Poté vmíchej brambory, osol a zalij vývarem. Vař, dokud nezačnou brambory měknout.
  4. Mezitím připrav ryby. Lososa stáhni z kůže. Poté spolu s treskou nakrájej na menší kostky.
  5. Přidej ryby do polévky a vař už jen 5 minut. Nakonec vlij smetanu, přidej nasekaný kopr, promíchej a minutu provař. Podle potřeby dochuť ještě solí a pepřem. Podávej.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *