Tento recept si oblíbí nejen vegetariáni. Měkký krémový sýr camembert je dokonalou ingrediencí do hamburgeru. Přidejte domácí majonézu a chipotle dip a máte tip na rychlou večeři.
Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.
Jak na domácí česnekový olej
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Nasekej česnek, přendej do hmoždíře spolu s olejem, přidej sůl a pepř a utři, aby se chutě propojily.
Jak na brusinkovou majonézu?
250 ml kvalitní majonézy
šťáva z 1 limetky
2 lžíce brusinkové majonézy
1 hrst nasekaného koriandru
sůl a pepř
Všechny ingredience přendej do misky. Smíchej dohromady, dochuť solí a pepřem.
Jak na domácí chipotle dip
150 g majonézy
100 g bílého jogurtu
½ chipotle in adobo (asi 100 g)
2 lžíce brusinkového džemu
1 hrst koriandru
2 lžíce medu
šťáva z citronu a třtinový cukr na dochucení
sůl a pepř
Všechny ingredience přendej do nádoby a pomocí tyčového mixéru rozmixuj dohladka. Dochuť solí a pepřem.
Hamburger s camembertem
na 1 hamburger
příprava: 20 minut
Co na burger?
1 camembert (může být i hermelín)
1 lžíce česnekového oleje
1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)
2 listy salátu
2 plátky rajčete
2 lžíce brusinkové majonézy
2 lžíce chipotle dip
1 hrst rukoly
Jak na to?
- Camembert vlož do alobalu. Uprostřed udělej důlek, tam nalij česnekový olej. A jen lehce přiklop alobalem (nesmíš to úplně zabalit). Přendej na gril a griluj do změknutí asi 10 minut.
- Bulku na burger rozkroj, super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem. Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš). Spodní část briošky pomaž brusinkovou majonézou. Pak dej salát, na něj ogrilovaný sýr a pomaž chipotle dipem. Přidej plátky rajčete, rukolu, přiklop vrchní částí bulky a podávej.