Prodlužte si léto spolu s italským jídlem. Uvařte si těstoviny! A promíchejte je s krevetami. Inspiraci najdete v tomto jednoduchém a naprosto dokonalém receptu.
Milujete krevety? Pak jste u nás na blogu správně. Co byste řekli vymazlenému hamburgeru s grilovanými krevetami a guacamole? Nebo byste raději ochutnali tarhoňové risotto s krevetami? Jeden recept však vládne všem – marinované krevety s chilli a koriandrem! Dejte vědět, který vám chutnal nejvíce…
Krémové špagety s krevetami
4 porce
příprava: 30 minut
Co na špagety?
250 g krevet (máme z Mylord Premium)
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
2 hrsti nasekané petrželky
500 g špaget
2 cibule
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
1 lžíce zauzené papriky
200 ml kuřecího vývaru
150 ml smetany ke šlehání (33 %)
30 g parmazánu + na ozdobu
sůl a pepř
Jak na to?
- Krevety smíchej s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nech chvilku marinovat. Mezitím uvař špagety (dle návodu na obalu) na způsob al dente.
- Oloupej cibule a nakrájej je na jemná půlkolečka. Cibuli orestuj do hněda (pozor, nepřipal!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndej z pánve a na výpeku restuj připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchej zauzenou papriku.
- Krevety vyndej z pánve a na výpek přilij vývar, povař, přilij smetanu a znovu povař. Přidej osmaženou cibulku, promíchej, poté přidej nastrouhaný parmazán, to celé promíchej a dochuť solí a pepřem.
- Uvařené (slité) špagety promíchej s krémovou omáčkou. Na závěr přidej orestované krevety, zasyp zbylou petrželkou a promíchej. Podávej ozdobené parmazánem.