Co jednou místo klasického masa podávat hamburger se steakem z tuňáka? Přidejte domácí limetkovou majonézu, rajčatovou salsu a užijte si luxusní grilovačku. Stojí to za to!
Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.
Jak na limetkovou majonézu?
250 ml kvalitní majonézy
kůra z 2 limetek
šťáva z 1 limetky
1 hrst nasekaného koriandru
sůl a pepř
Všechny ingredience přendej do misky. Smíchej dohromady, dochuť solí a pepřem.
Rajčatová salsa
10 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
čerstvý koriandr dle chuti
olivový olej
sůl a pepř
Rajčátka nakrájej na malé kostičky o velikosti asi 0,5 cm. Přendej do misky, přidej nasekanou cibulku, koriandr a olej. Promíchej a dochuť solí a pepřem.
Hamburger se steakem z tuňáka
na 1 hamburger
příprava: 15 minut
Co na burger?
asi 100 g steaku z tuňáka (my máme z Mylord Premium, koupíš TADY)
1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)
máslo na potření
4 lžíce limetkové majonézy
2 lžíce rajčatové salsy
2 listy salátu
1 hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Jak na to?
- Filet tuňáka z obou stran potři olivovým olejem, osol, opepři a ogriluj z každé strany 2 a 2 minuty. Bulku na burger rozkroj, super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem. Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš).
- Spodní část briošky pomaž limetkovou majonézou, přidej listy salátu a navrch dej grilovaný steak z tuňáka. Pak přidej rajčatovou salsu, rukolu a na závěr ještě pomaž vrchní část bulky limetkovou majonézou. Přiklop a podávej.