Hamburger s grilovaným steakem z tuňáka

Hamburger s grilovaným steakem z tuňáka

Co jednou místo klasického masa podávat hamburger se steakem z tuňáka? Přidejte domácí limetkovou majonézu, rajčatovou salsu a užijte si luxusní grilovačku. Stojí to za to!

Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.

Jak na limetkovou majonézu?

250 ml kvalitní majonézy

kůra z 2 limetek

šťáva z 1 limetky

1 hrst nasekaného koriandru

sůl a pepř

Všechny ingredience přendej do misky. Smíchej dohromady, dochuť solí a pepřem.

Rajčatová salsa

10 cherry rajčátek

2 jarní cibulky

čerstvý koriandr dle chuti

olivový olej

sůl a pepř

Rajčátka nakrájej na malé kostičky o velikosti asi 0,5 cm. Přendej do misky, přidej nasekanou cibulku, koriandr a olej. Promíchej a dochuť solí a pepřem.

Hamburger se steakem z tuňáka

na 1 hamburger

příprava: 15 minut

Co na burger?

asi 100 g steaku z tuňáka (my máme z Mylord Premium, koupíš TADY)

1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)

máslo na potření

4 lžíce limetkové majonézy

2 lžíce rajčatové salsy

2 listy salátu

1 hrst rukoly

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Filet tuňáka z obou stran potři olivovým olejem, osol, opepři a ogriluj z každé strany 2 a 2 minuty. Bulku na burger rozkroj, super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem. Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš).
  2. Spodní část briošky pomaž limetkovou majonézou, přidej listy salátu a navrch dej grilovaný steak z tuňáka. Pak přidej rajčatovou salsu, rukolu a na závěr ještě pomaž vrchní část bulky limetkovou majonézou. Přiklop a podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *