Už jste někdy měli hamburger s grilovanou bavorskou klobáskou? Milujete coleslaw, okurkový relish a domácí hořčici? Spojte tohle všechno dohromady a pozvěte rodinu a kamarády na letní grilovačku.
Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.
Jak na salát coleslaw
½ menšího zelí (bílé, ale může být i červené)
sůl
1 mrkev
½ jablka
200 g majonézy
50 ml bílého jogurtu
50 ml slazeného kondenzovaného mléka
pepř
cukr a šťáva z citronu na dochucení
Zelí nakrouhej na slabé plátky a prosol v míse, kterou zafušuješ (zabalíš do potravinářské fólie) a dej do lednice alespoň na 1 hodinu. Zelí pustí vodu, tu slij a ještě zelí vyždímej. Přidej nastrouhanou mrkev a jablko, promíchej. Vmíchej majonézu, jogurt a kondenzované mléko. Promíchej, dochuť pepřem, šťávou z citronu, popřípadě doslaď. Sůl už nepřidávej, té je dost v zelí.
Jak na domácí okurkový relish
10 nakládaných okurek (o velikosti asi 6 cm)
1 menší červená paprika
1 červená cibule
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
1 lžíce láku z okurek
sůl a pepř
Okurky nastrouhej najemno, přidej nadrobno nakrájenou papriku, červenou cibuli, hořčici, med a lák z okurek. Vše důkladně promíchej, dochuť solí a pepřem.
Hamburger s bavorskou klobáskou
na 1 hamburger
příprava: 30 minut
Co na burger?
2 malé bavorské klobásky
1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)
2 lžíce okurkového relishe
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce coleslawu
2 plátky rajčat
2 naložené beraní rohy
2 lžíce domácí hořčice – náš recept najdeš TADY
Jak na to?
- Klobásky stáhni ze střívek, rozkroj tak, aby se daly naplnit okurkovým relishem. Poté je zabal do slaniny (můžeš si pomoct párátky) a ogriluj je ze všech stran dozlatova, asi 6 minut.
- Bulku na burger rozkroj (super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem). Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš). Na spodní část briošky dej coleslaw, poté ogrilované klobásky, nakrájené plátky rajčat, beraní rohy a na závěr přiklop briošku pomazanou hořčicí. A jez!