Osvěžující rychlovka: ciabatta s burratou a jahodami

Osvěžující rychlovka: ciabatta s burratou a jahodami

Mozzarella nemusí být jen caprese. Zkuste ji jednou nahradit burratou, místo rajčátek použít jahody a uvidíte, jak si pochutnáte. Ideálně s vychlazeným proseccem.

Proč burrata? Má jinou chuť než mozzarella. Někdo si na ní dokonce nemůže zvyknout. Burrata je vyrobena originálně z buvolího mléka, je mnohem výraznější než mozzarella. Je krémovější, přimpomíná kombinaci smetany a másla. Pokud neznáte, stojí rozhodně za vyzkoušení!

Burrata s jahodami

2-4 porce

příprava: 5 minut

Co na burratu?

jahody

1 burrata (125 g) nebo 1 mozzarella (v nálevu)

kůra z 1 citronu

špetka mořské soli

olivový olej

čerstvá bazalka

krémový bazamikový ocet na dochucení

1 malá ciabatta

Jak na to?

  1. Jahody zbav stopek a nakrájej na menší kousky. Burratu v mělké mice pomocí vidliček “natrhej”.
  2. Přidej kůru z citronu, špetku mořské soli a zakapej olivovým olejem. Promíchej s jahodami a kousky bazalky.
  3. Cibattau rozkroj a rozpeč. Pomaž smíchanou burratou (ideálně krátce vychlazenou)
  4. , ozdob ještě bazalkou a dle chuti pokapej s krémovým balzamikovým octem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *