Také milujete smažené kuřecí paličky? Připravte si tento recept trošku jinak. Využijte mandlovou mouku v těstíčku a lupínky z mandlí na obalování.
Kuřecí paličky nemůžete jen tak obalit a usmažit je. Není to prso! Potřebují čas, aby uvnitř bylo maso uvařené. Seznamte se s jednoduchým postupem, jak na to. A i když se vám může zdát, že v receptu je hodně ingrediencí, věřte, že to tohle jídlo za to stojí!
Kuřecí paličky v mandlích
4 porce
příprava: 60 minut
Co na kuřecí?
12 ks kuřecích paliček
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 bobkové listy
100 ml suchého bílého vína
250 ml podmáslí
1 vejce
2 lžíce mandlové mouky (Zdraveorechy.cz)
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička sladké papriky
1 lžička nadrceného rozmarýnu
strouhanka a plátky z mandlí (Zdraveorechy.cz) na obalování (v poměru 1:1)
olej na smažení
uvařené brambory s pažitkou
Jak na to?
- Kuřecí paličky osol a opepři. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahni ze všech stran dozlatova. Vmíchej nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Přidej bobkový list a podlij vínem. Restuj, dokud se alkohol neodpaří na polovinu objemu. Poté podlij vodou tak, aby byly paličky ponořené z 1/3. Přiklop a dus 10 minut.
- Paličky vyjmi a nech zchladnout. Vzniklý vývar si můžeš uchovat na pozdější využití (např. na podlévaní). Z podmáslí, vejce, mandlové mouky, škrobu, papriky a rozmarýnu si připrav tekutější těstíčko (podobné palačinkám). Paličky namoč do těstíčka a poté obal ve směsi strouhanky s lehce nasekanými plátky mandlí. Ihned smaž v rozpáleným oleji ponořené tak, aby se „obal“ nesvlékl. Podávej s uvařenými bramborami posypanými pažitkou.