Které těstoviny připravíte za pár minut? Špagety s česnekem, chilli papričkami, ančovičkami, petrželkou a sýrem pecorino.
Kdo by taky neznal aglio olio! Tradiční pastu z Neapole. Možná jste zvyklí na verzi bez ančoviček nebo bez sýra. Ale právě tyhle dvě ingredience dávají špagetám ty pravé grády. Jako u všech italských receptů, i zde jsou základem kvalitní suroviny. Vždy se připravují čerstvé a rovnou se podávají.
Špagety aglio olio (e peperoncino)
4 porce
příprava: 20 minut
Co na špagety?
500 g špaget
80 g ančoviček nebo sardinek (filety v oleji)
8 stroužků česneku
2 chilli papričky
100 g sýra pecorino
2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
olivový olej
sůl a pepř
Jak na to?
- Špagety uvař v osolené vodě na skus dle návodu na obalu. Mezitím na olivovém oleji orestuj nadrobno nasekané filety ančoviček, přidej na jemné plátky nakrájený česnek a chilli papričky (dle chuti, může jich být i více). Vše krátce orestuj, aby se chutě spojily.
- Slij uvařené špagety. Do připravené směsi přidej nasekanou petrželku, těstoviny a pečlivě promíchej. Podávej s nastrouhaným sýrem pecorino.