Láska na první pohled? Slané domácí vafle s vejcem!

Láska na první pohled? Slané domácí vafle s vejcem!

Patříte mezi ty, co si raději k snídani dají něco slaného? A ideálně vajíčka? Přidejte baby špenát, sušenou šunku a mozzarellu.

Volské oko nebo ztracené vejce? Klidně obojí! A pokud dostanete chuť přeci jen na sladkou verzi, pak stačí, když upravíte pár ingrediencí v receptu. Přidej 1 vanilkový cukr a uber sůl, stačí ti špetka. Servíruj s bílým jogurtem, ovocem a na sucho opraženými oříšky. 

Slané vafle s vejcem

10 vaflí

příprava: 50 minut

Co na vafle?

4 vejce

20 g třtinového cukru

375 ml plnotučného mléka

80 g rozpuštěného másla + na vymazání vaflovače

270 g hladké mouky

1 lžička soli

1 prášek do pečiva

Co na ozdobu?

10x volské oko připravené na trošce oleje

sůl a pepř

baby špenát

sušená šunka (např. Prosciutto Crudo, Jamón Serrano …)

mozzarella

Jak na to?

  1. V míse od robota vyšlehej pomocí balonové metly vejce s cukrem do krému. Při šlehání postupně přilévej mléko a poté i rozpuštěné (ne horké!) máslo. Nakonec vmíchej mouku se špetkou soli a prášek do pečiva. Vypracuj hladké těsto. Nech ho chvilku odpočinout, stačí 10 minut (nemusí do ledničky).
  2. Rozehřej vaflovač. Horký ho zezdola i seshora vymaž máslem a nalij do něj těsto tak, aby ti nepřeteklo. Přiklop a peč dozlatova, asi 5 minut. Mezitím neodklápěj. 
  3. Na pánvi na trošce oleje si připrav volská oka, nezapomeň osolit a opepřit. Vafle podávej s baby špenátem, parmskou šunkou, natrhanou mozzarellou a nakonec ozdob volskými oky.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *