I z levného jídla uděláte luxusní záležitost. Stačí vám k tomu kvalitní špekáčky, zelenina a nasládlá chuť černého piva. A jedna pánev!
Zapékáte buřty na pivu v troubě? Zkuste variantu na plotně. Nebojte se přidat chilli papričku, dodá receptu pikantní říz. Zvláště pak na podzim a v zimě umí pěkně zahřát. A věděli jste, že když mají buřty tlustší střívko, je lepší je oloupat? Je to snadné, rychlé, a při jídle vám „nebude vrzat mezi zuby“. A pokud vám zůstanou špekáčky, uvařte si z nich buřtguláš .
Buřty na pivu
4 porce
Příprava: 40 minut
Co na buřty?
1 velká cibule
8 špekáčků
8 paprik (barvu necháme na vás)
8 beraních rohů
1 chilli paprička
1 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový…)
500 ml černého piva
400 ml kvalitního kečupu
sůl a pepř
1 lžička sušeného česneku
1 hrst oregana
chleba na podávání
Jak na to?
- Cibuli oloupej a nasekej nadrobno. Špekáčky nakrájej na kolečka, ta pak na poloviny. Papriky na nudličky a chilli papričku nasekej nadrobno. Cibuli orestuj na oleji v hlubší pánvi. Poté přidej buřty a restuj do hněda. Vmíchej papriky, chilli papričku, sušený česnek, sůl a pepř. Orestuj.
- Pak vmíchej kečup, znovu orestuj a podlij pivem. Přidej sušené oregano a beraní rohy. Vař, dokud se tekutina nezredukuje, trvá to asi 20 minut. V případě potřeby podlij pivem nebo vodou. Na závěr dochuť solí, pepřem a podávej s chlebem.