Když jde o carbonara, existuje nespočet receptů. V jednom se ale Italové vždy shodují. Hlavně žádnou smetanu! A zapomeňte na slaninu.
Věděli jste, že 6.4.2022 slavíme Carbonara Day? Připravte si tyhle TOP těstoviny s námi. Stačí vám k tomu pár ingrediencí. A to kvalitní špagety, pancetta, šťastná vejce, pár stroužků česneku a parmazán. My přidáváme i pecorino a nasekanou petrželku. Zapamatujte si, krémová konzistence „obalených“ těstovin je to nejdůležitější! Nesmí tam být kousky. Fígl je v tom promíchat špagety s vyšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem mimo plotnu. A už je nevařit!
Špagety carbonara s pancettou
4 porce
příprava: 15 minut
Co na špagety carbonara?
200 g pancetty
2 stroužky česneku
6 vajec (2 celá + 4 žloutky)
50 g sýra pecorino
50 g sýra parmazán
2 lžíce olivového oleje
2 hrsti nasekané petrželky
500 g špaget
sůl a pepř
Jak na to?
- Špagety uvař v osolené vodě s troškou olivového oleje na způsob al dente. Mezi tím si nakrájej pancettu na kostičky nebo nudličky a na olivovém oleji ji orestuj do zlatova. V polovině restování přidej na jemné plátky nakrájený česnek.
- Oba sýry nastrouhej najemno a smíchej s vejci, osol a opepři. Jakmile máš uvařené a scezené špagety, přendej je na pánev k orestované směsi a promíchej. Ještě chvíli prohřívej.
- Pánev odstav a do směsi vmíchej sýr s vejci. Špagety se sýrovou směsí musíš pořádně promísit, vajíčka se tepelně upraví. Na závěr ozdob nasekanou petrželku.