Máte velkou spotřebu sladké chilli omáčky na thajský způsob? Jednoduše si ji připravíte doma. A budete ji mít vždy při ruce.
Tento recept najdete bez problému na internetu. My si ho decentně upravili dle naší chuti. A vám ho sem ukládáme, protože se může hodit třeba k BBQ kuřecím křídlům nebo na pečený bok.
Domácí sladká chilli omáčka
Asi 500 ml
Příprava: 20 minut + chladnutí
Co na chilli omáčku?
4 kajenské červené chilli papričky
3 stroužky česneku
225 g třtinového cukru
250 ml převařené (nebo filtrované) vody
130 ml bílého vinného octa
2 lžíce studené vody
1 ½ lžíce kukuřičného škrobu
Jak na to?
- Z chilli papriček odstraň stonky, rozkroj je podélně a nakrájej najemno. Použij i semínka. Česnek najemno nasekej.
- V menším hrnci rozpusť ve vodě cukr. Přidej ocet, chilli papričky a česnek. Přiveď k varu a při střední teplotě vař 12 minut.
- Ve studené vodě rozmíchej kukuřičný škrob. Pod hrncem sniž teplotu a do omáčky přidej škrobovou vodu. Důkladně promíchej a nech 3 minuty provařit.
- Hotovou omáčku nech trošku vychladnout a poté ji přes trychtýř přelij do čistých uzavíratelných lahví. Jakmile úplně vystydne, skladuj ji v ledničce. Takto vydrží až 3 měsíce.