Tradiční velikonoční vajíčková pomazánka
Co by to bylo za Velikonoce bez vajíčkové pomazánky? Kdy jindy se vám doma sejde tolik obarvených vajec, než právě z koledy? A pokud nechodíte na pomlázku, jednoduše si uvařte vajíčko natvrdo sami.
Receptů na vajíčkové pomazánky je nespočet. U nás na blogu najdete i jeden pikantní s chilli. Tentokrát jsme si ale pro vás připravili takovou pomazánku, kterou považujeme za opravdu tradiční. Kromě vajec v ní nesmí chybět něco zeleného, ředkvičky, žervé, majonéza a hořčice. A s čím vajíčkovou pomazánku servírovat? Jasně, že s chlebem!
Vajíčková pomazánka
4 porce
příprava: 15 minut
Co na pomazánku?
5 vajec uvařených natvrdo
2 jarní cibulky + na ozdobu
5 ředkviček + na ozdobu
1 kostka Lučiny (žervé)
1 lžíce majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
výhonky (rukola, ředkev…)
chleba na podávání
Jak na to?
- Vajíčka uvař natvrdo, asi 9 minut. Poté zchlaď studenou vodou, oloupej a nakrájej na kostičky. Přendej do mísy. Jarní cibulku a ředkvičky nakrájej a přidej k vajíčkům. Část si nech na ozdobu.
- Do mísy přidej Lučinu, majonézu a hořčici. Promíchej a dochuť solí a pepřem. Vmíchej výhonky. Podávej na chlebu a ještě ozdob cibulkou, ředkvičkami a výhonky.