Přemýšlíte o tom, že vezmete kuskus na milost? Měli byste. Dá se totiž připravit na různé způsoby a dokáže být i šťavnatý. Zkuste ho smíchat se sušenými rajčaty a přidejte olivy.
Tenhle recept je něco jako rychlé jídlo z jedné pánve. A pokud úplně nefandíte kuskusu, možná vás tato varianta mile překvapí. Ať už to bude tou slaninou nebo díky sušeným rajčatům, ručíme za to, že „suchota“ to rozhodně nebude. Zvlášť, když použijete na základ domácí vývar. Pak je tady ještě minimálně jeden bonus navíc, kuskus si můžete dát do krabičky a vzít si ho do práce nebo někam na výlet.
Kuskus s rajčaty a olivami
4 porce
příprava: 30 minut
Co na kuskus?
250 g kuskusu
400 ml horkého kuřecího vývaru + 250 ml na podlití
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Co ke kuskusu?
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 stroužek česneku
100 g sušených rajčat (nebo 1 sklenička v oleji)
100 g zelených oliv bez pecek
oregano (ideálně čerstvé)
sůl a pepř
60 g pecorina
Jak na to?
- Slaninu nakrájej na malé kostičky. Cibuli, mrkev a česnek oloupej a nakrájej na malé kousky. Sušená rajčata také nakrájej na menší kousky, olivy na kolečka.
- Na pánvi rozehřej olej, orestuj slaninu, poté přidej cibuli, mrkev a česnek. Restuj dozlatova. Pak přidej sušená rajčata, olivy, podlij to vývarem a podus, dokud nebude mrkev na skus. Nakonec přidej oregano a dochuť solí a pepřem.
- Připrav si kuskus. Přendej ho do větší misky, zalij horkým vývarem, přidej olivový olej a sůl, promíchej. Přiklop a nech nabobtnat. Potrvá to asi 5 minut.
- Směs z pánve promíchej s hotovým kuskusem. Rozděl na talíře a ozdob nastrouhaným pecorinem. Podávej.