Ujíždí si vaše děti na těstovinách? Červených nebo zelených? Když nemáme pesto, je u nás tahle verze asi nejoblíbenější. Nejlepší jsou v létě, na terase!
Netuším, jak to máte vy doma, ale u nás můžou holky jíst těstoviny každý den. Dokonce je umí i samy připravit. Je to prostě vděčné, jednoduché a hlavně rychlé jídlo na takové ty dny, kdy se vám nic nechce nebo prostě nemáte čas. Do základu můžete přidat cuketu nebo řapíkatý celer. Nebo udělat verzi čistě i bez masa. Co ale nesmí chybět, jsou sladká rajčátka a čerstvé bylinky! O olivovém oleji a parmazánu nemluvě…
Těstoviny s rajčátky
4 porce
příprava: 20 minut
Co na těstoviny?
500 g těstovin (např. penne)
olivový olej
2 šalotky
250 g slaniny vcelku
250 g cherry rajčátek
1 konzerva loupaných rajčat
čerstvé oregano, tymián a bazalka
sůl a pepř
třtinový cukr na dochucení
nastrouhaný parmazán nebo pecorino
Jak na to?
- V hrnci přiveď vodu k varu. Přidej trošku olivového oleje, sůl a vař těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím oloupej šalotky a nadrobno je nakrájej. Slaninu nakrájej na menší kousky.
- Na pánvi rozpal olivový olej a orestuj šalotku, přidej slaninu, restuj a nakonec vmíchej celá rajčátka. Krásně popraskají. Poté přidej loupaná rajčátka z konzervy, oregano a tymián. Dochuť solí, pepřem a podle potřeby doslaď cukrem. Nakonec vmíchej nasekanou bazalku.
- Slij těstoviny. Rozděl je do talířů, přidej rajčatovou omáčku, nastrouhaný sýr a nakonec ještě můžeš dát bazalku a zakapat olivovým olejem. Podávej.