Řešíte lepek? Bojíte se sacharidů? Nechcete ukládat tuky? Formujete tělo do plavek? Pak pro vás máme speciální recept připravený transformátorem Jakubem (Jacobem) Bínou.
Že je Kuba blázen, to víme. Už jen ty názvy jeho projektů – Transformers 42 nebo Sem tvoje máma vás připraví na konec světa. Doslova. Vypotíte se, dobijete si baterky, nastavíte si správně zažívání a už nikdy nebudete mít chuť na „prasárny“. Nebo jo, Kubo? Tak i tak, tuhle pizzu si oblíbíte, bývá totiž součástí jídelníčku v Transformárně. Takže lidi, naučte se hýbat a správně jíst!!! A když budete sekat latinu, Kuba vám přitom i třeba zazpívá…
Bezlepková pizza ze lněných semínek
4 porce
příprava: 40 minut
Co na těsto?
200 g sýra gouda (48%)
3 vejce
100 g lučiny
sůl a pepř
100 g lněných semínek (může být i kombinace 80 g lněných semínek + 20 g mandlové mouky)
Co na rajčatovou náplň?
1 plechovka loupaných rajčat pomodori (425 ml)
1 červená cibule (nebo 2 malé šalotky)
sůl a pepř
Co na dokončení pizzy?
100 g mozzarelly
100 g šunky prosciutto
2 hrsti baby špenátu
250 g ricotty
Jak na to?
- Goudu nakrájej na menší kostičky, rozehřej pánev a nech sýr rozpustit. Odstav, vmíchej vejce, lučinu, dochuť solí a pepřem a nakonec zapracuj nasekaná lněná semínka. Vypracuj těsto. Vyválej ho mezi pečicími papíry do kulatého tvaru.
- Troubu předehřej na 180°C. Vyválené těsto na pizzu i s pečicím papírem přendej na plech nebo na „pizza“ kámen a peč asi 20 minut.
- Mezitím si připrav rajčatovou náplň. V míse smíchej loupaná rajčata spolu s nadrobno nasekanou cibulí, dochuť solí a pepřem.
- Upečenou pizza placku vytáhni, rozprostři na ní rajčatovou náplň, přidej mozzarellu, šunku prosciutto, baby špenát a ricottu. Vlož do trouby a nech ještě 5 minut zapéct.
Máš radši sýrovou pizzu?
Stejným způsobem připravíš i sýrovou pizzu. Jak na to? Potři předpečenou pizza placku rajčatovou náplní, na ní rozlož mozzarellu, gorgonzolu, přidej nastrouhaný parmazán a kousky ricotty. Zalij smetanou na šlehání a posyp nakrájenými chilli papričkami. A zase nech maximálně 5 minut zapékat v troubě při 180 C.
Chtelo by to víc detailů o tom jak udelat to testo, ideálně video, protoze ta smes se vůbec nechova jako testo
Zdravíme Pavle, to těsto je vlastně strašně jednoduché, není klasické, ale je lepivé, spíše taková placka, takže se nebojte, že by nedrželo pohromadě…
Skvělý recept, pizzu dělám již po několikáté a je to strašně jednoduchý. Jen hodně záleží na sýru(Gouda) . Poprvé se mi to povedlo na jedničku, po druhé, jsem dávala Goudu od jiného výrobce a bylo to znát. Miluji tento recept!
Děkujeme za zprávu, vaší chválu jsme Jakubovi předali:-)
Dnes jsem ji měla možnost ochutnat byla VÝBORNÁ doporučuji a sama jí budu dělat taky
děkujeme:-)
Recept vyzkouším