Jarní tvarohové MINI bábovičky s čokoládou

Jarní tvarohové MINI bábovičky s čokoládou

Co si upečete k prvnímu jarnímu dni? Jasně, že tyhle tvarohové čokoládové bábovičky. Pak už jen stačí uspořádat piknik někde pod rozkvetlou třešní a vzít si tuhle dobrotu s sebou na deku.

Bábovky na jakýkoliv způsob miluju. Připomínají mi dětství. Musí být vláčné, provoněné citronovou kůrou a nesmí chybět kvalitní kakao nebo čokoláda. Ideálně kombinace obojího.

Krásné jaro přejeme!

Tvarohové bábovičky

3 silikonové formy (celkem 18 kusů)

příprava: 50 minut

Co na bábovičky?

3 vejce

1 hrnek třtinového cukru

kůra z BIO citronu

250 g měkkého tučného tvarohu

½ hrnku plnotučného mléka

1 a ½ hrnku hladké (špaldové) mouky

½ sáčku kypřícího prášku bez fosfátů

½ hrnku řepkového oleje

6 lžic Lindt kakaa 70%

200 g hořké čokolády (Lindt 70%) + 4 lžíce plnotučného mléka

lyofilizované jahody a goji na ozdobu

Jak na to?

  1. Utři vejce s cukrem a kůrou z citronu do světlého krému. Pak přidej tvaroh a znovu utři. Postupně přilévej mléko, přisypávej mouku s práškem do pečiva a nakonec přidej olej. Ještě promíchej.
  2. Předehřej troubu na 180°C. Polovinu těsta si dej stranou a promíchej s kakaem. Připrav si tři formy na mini bábovičky. Plň je střídavě světlým a tmavým těstem nebo jen tmavým podle chuti do ¾ výšky formy.
  3. Bábovičky peč asi 25 minut.  A jak poznáš, že jsou bábovičky uvnitř upečené? Když do nich zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá. Ještě teplé je vyklop a nech vystydnout. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu s mlékem, aby byla tekutější. Bábovičky ozdob čokoládou a lyofilizovanými jahodami a goji.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *