Co si upečete k prvnímu jarnímu dni? Jasně, že tyhle tvarohové čokoládové bábovičky. Pak už jen stačí uspořádat piknik někde pod rozkvetlou třešní a vzít si tuhle dobrotu s sebou na deku.
Bábovky na jakýkoliv způsob miluju. Připomínají mi dětství. Musí být vláčné, provoněné citronovou kůrou a nesmí chybět kvalitní kakao nebo čokoláda. Ideálně kombinace obojího.
Krásné jaro přejeme!
Tvarohové bábovičky
3 silikonové formy (celkem 18 kusů)
příprava: 50 minut
Co na bábovičky?
3 vejce
1 hrnek třtinového cukru
kůra z BIO citronu
250 g měkkého tučného tvarohu
½ hrnku plnotučného mléka
1 a ½ hrnku hladké (špaldové) mouky
½ sáčku kypřícího prášku bez fosfátů
½ hrnku řepkového oleje
6 lžic Lindt kakaa 70%
200 g hořké čokolády (Lindt 70%) + 4 lžíce plnotučného mléka
lyofilizované jahody a goji na ozdobu
Jak na to?
- Utři vejce s cukrem a kůrou z citronu do světlého krému. Pak přidej tvaroh a znovu utři. Postupně přilévej mléko, přisypávej mouku s práškem do pečiva a nakonec přidej olej. Ještě promíchej.
- Předehřej troubu na 180°C. Polovinu těsta si dej stranou a promíchej s kakaem. Připrav si tři formy na mini bábovičky. Plň je střídavě světlým a tmavým těstem nebo jen tmavým podle chuti do ¾ výšky formy.
- Bábovičky peč asi 25 minut. A jak poznáš, že jsou bábovičky uvnitř upečené? Když do nich zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá. Ještě teplé je vyklop a nech vystydnout. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu s mlékem, aby byla tekutější. Bábovičky ozdob čokoládou a lyofilizovanými jahodami a goji.