Co jíst v tomhle neskutečném vedru? Salát. Pěkně z grilované zeleniny, s naším oblíbeným řeckým sýrem halloumi a dresinkem z čerstvé máty, citronu a medu. Je to rychlý, lehký a neskutečně dobrý.
V létě chce člověk grilovat, vždyť to k tomu patří, no ne? Jenže jakmile je vedro, vůbec se nám ke grilu nechce. Na terasu vylezeme, až když zapadne sluníčko a modlíme se, aby zafoukal větřík. V tom případě používáme elektrický gril nebo grilovací pánev. Pěkně v chládku doma v kuchyni.
Salát z grilované zeleniny
2 porce
příprava: 30 minut
Co na grilovaný salát?
200 g sýru halloumi
1 malá cuketa
4 malé červené papriky
16 cherry rajčátek (nebo kolik chcete)
2 hrsti čerstvé máty
40 ml olivového oleje + na zakapání zeleniny
šťáva z ½ citronu
1-2 lžičky medu (podle chuti)
sůl a pepř
Jak na to?
- Sýr nakrájej na větší trojúhelníky, cuketu na kolečka nebo půl kolečka, papriku na čtvrtky. Rozehřej gril, dej na něj zeleninu včetně celých cherry rajčátek, halloumi a zakapej troškou oleje. Griluj ze všech stran dozlatova.
- Mezitím si připrav dresink. Polovinu máty nakrájej nadrobno, přendej do zavařovačky, přidej olivový olej, šťávu z citronu, med, sůl a pepř. Uzavři zavařovačku víčkem a důkladně protřepej, aby se všechny suroviny propojily.
- Ugrilovanou zeleninu a sýr přendej na velký talíř, zalij dresinkem a ozdob lístky máty. Vezmi vidličky a ujídej rovnou z talíře.