Řeknete mi někdo, proč slavit Valentýna jen jeden den v roce? Když každý den ráno můžete zažívat snídaňový foodporn? Tak šup do kuchyně a udělejte pro sebe a svou drahou polovičku sendvič.
Nikdy jsem nechápala, jak se tahle věc (tedy jídlo) dá jíst, a přitom se neumazat od roztékajícího vajíčka. Takže, smiřte se s tím, že když budete jíst sendvič s ještě horkým volským okem rukama, budete po následovném kousnutí dost sexy. Nebo to prostě jezte vidličkou a nožem. Tohle vám nikdo nemůže mít za zlé. A ještě jedno moudro vám tu napíšu – Jezte ryby, minimálně 2x týdně. A ideálně čerstvé…
P.S. Model na fotce je náš asistent Kevin (australský ovčák), toho času 4 měsíce starý…
Sendvič s lososem a vejci
2 porce
Příprava: 30 minut
Co na sendvič?
200 g filet lososa
sůl a pepř
troška hladké mouky na obalení
olivový olej
100 ml kvalitní majonézy
1 šalotka
1 kyselá okurka
1 lžička plnotučné hořčice
½ lžičky worcester omáčky
pár kapek Tabasca
1 růžová cibule
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
4 vejce
4 plátky toastového chleba
hladkolistá petrželka
Jak na to?
- Vezmi filet lososa, osol, opepři a zlehka obal v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřej trošku olivového oleje a lososa orestuj dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se neboj ho připravit medium.
- Mezitím si připrav domácí tatarku. Smíchej majonézu s nasekanou šalotkou, přidej nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuť solí a pepřem.
- Orestovaného lososa dej stranou a nech ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřej máslo, přidej na plátky nakrájenou cibuli, zasyp cukrem a zlehka zkaramelizuj.
- Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělej volská oka. Můžeš přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepni, osol, opepři a nech bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toastové chleby opeč z obou stran dozlatova.
- Zkompletuj sendviče. Na spodní toast dej tatarku, na ní jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasyp zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklop a sněz.