V jednoduchosti je krása! Minimálně, když chcete upéct sušenky. Všechno se smíchá, lehce tvaruje a ještě snadněji peče. Jak si je ozdobíte, to už je na vás.
Troufat si říct, že jsou nejlepší je dost velká drzost. Tady ale jiné pojmenování ani být nemůže. Prostě jsou Best Taste, protože jsme je s Theou pekly pro našeho chefa s láskou. A ozdobily jsme je, jak jinak než vidličkou. Že je to dost matoucí? Mrkněte na web a pochopíte (pozn. viz logo nakladatelství). Určitě nejsou tak dokonalé, jako od Lucky z Pěkně vypečeného blogu, ale i snaha se v tomto případě cení. Kdo ještě nemáte Pěkně vypečenou kuchařku, pak šup do knihkupectví nebo do e-shopu. A pečte jako o život…
Sušenky s čokoládou
Na 2 plechy
příprava: 30 minut + 1 hodina na odležení
Co na sušenky?
125 g másla
1 větší vejce
1 bio vanilkový cukr
½ hrnku třtinového cukru
100 g kvalitní hořké čokolády
1,5 hrnku hladké mouky (může být i špaldová)
špetka soli
kůra z biocitronu
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
Jak na to?
- Utři změklé máslo s vejcem a cukry do nadýchané pěny. Nakrájej na malé kousky čokoládu. Smíchej ji s prosetou moukou, špetkou soli, kůrou z citronu a práškem do pečiva. Přidej sypkou směs k utřenému krému a vypracuj těsto. Nech ho odpočinout v ledničce aspoň hodinu.
- Předehřej si troubu na 180°C. Z těsta odebírej kousky a tvaruj menší kuličky o průměru maximálně 4 cm. Vyskládej je na plech vyložený pečicím papírem. Razítkem na sušenky nebo dnem skleničky na ně lehce zatlač a pak už libovolně můžeš ozdobit. Například na ně vytlačit tvar vidličkou.
- Peč v troubě při 180°C lehce dozlatova, asi 10 minut. Ve středu budou ještě měkké, okraje tvrdší. Nech je na plechu vychladnout. A pak teprve sušenky sundej z pečicího papíru. Můžeš je sníst hned nebo skladovat pěkně v suchu a chladu v uzavřené krabici na sušenky.
Všichni sušenky chválí.. a dokonce si žádají i o recept.
Děkujeme, to nás moc těší:-)