Také se každý večer trápíte s tím, co si připravit k večeři? Nesmí to být na dlouho, měli byste to mít doma a nemělo by to být nic moc těžkého. Ať už na přípravu, tak pro vaše trávení.
V takovém případě jsou špagety opravdu vděčné. Já mám ráda čerstvé, ale v záloze mám i ty sušené. Olivový olej, kvalitní sýr v podobě parmazánu nebo pecorina, vyuzená slanina – všechny tyhle ingredience jsou u nás doma vždycky. Stejně tak cibulka, česnek, bílé víno a taky si děláme domácí vývar do zásoby. Vím, že mangold a lišky už tak běžné nejsou. Ty jsme si nakoupili v sobotu na farmářském trhu. Stále ještě je jejich doba a těstovinám dají neskutečný šmrnc. Skladovat se dají v chladu a na suchém místě i pár dnů, ani nemusí přijít do ledničky. A když si tohle všechno systematicky připravíte dopředu, pak je večeře za pár minut hotová.
Těstoviny s mangoldem
4 porce
Příprava: 30 minut
Co na těstoviny?
500 g čerstvých špaget
500 g mangoldu
100 g lišek
200 g anglické slaniny
3 jarní cibulky
100 g pecorina
olivový olej
2 stroužky česneku
100 ml bílého suchého vína
150 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř
Jak na to?
- Omyj mangold a otrhej listy, spař je, nech okapat a nakrájej. Lišky očisti, slaninu nakrájej na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Pecorino nastrouhej. Uvař si těstoviny v osolené vodě na skus, asi 8 minut.
- Na olivovém oleji provoň plátky česneku, orestuj slaninu, jarní cibulku a lišky. Osol a opepři. Zalij bílým vínem a zredukuj alkohol. Vmíchej mangold, vývar a podus. Přidej pecorino a odstav, sýr se musí jen zlehka rozpustit. Směs smíchej s horkými těstovinami a podávej.