Tyhle křupavé a přesto uvnitř vláčné sušenky peču obvykle na přání mé starší dcery Mii. A vždycky mě překvapí, jak je to rychlé a jednoduché.
Navíc, pokud potřebujete zabavit děti v kuchyni, pak tohle je naprosto ideální recept. Jen s tím nožem opatrně. Čokoládu můžete i nastrouhat nahrubo. Sušenky se pak hodí nejen na odpolední svačinu, ale i na cesty, piknik nebo pak do školy na svačinu. Jsou skvělé i jako jedlý dárek. A můžete s nimi improvizovat. Občas použiju hořkou čokoládou s příměsí pomeranče nebo maliny, skvělé je i chilli.
Americké cookies s čokoládou
Na 2 plechy (asi 15 sušenek)
Příprava: 30 minut
Co na cookies?
200 g čokolády 70% kakaa (2 balení)
300 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
200 g třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
110 g másla
2 malé vejce
Jak na to?
- Nakrájej nožem nahrubo čokoládu. Přendej do mísy, přidej prosátou mouku, špetku soli a prášek do pečiva.
- V robotu vyšlehej cukry s rozehřátým máslem (nesmí být horké!) v pěnu, přidej vejce a šlehej ještě asi 5 minut. Vznikne světlý krém. Ten vmíchej k mouce s čokoládou. Vypracuj těsto, já to dělám rukama, podle potřeby případně přidám ještě trochu mouky.
- Vytvaruj kuličky a ty pak přendej na plech vyložený pečicím papírem. Dnem skleničky nebo razítkem na sušenky vytvaruj menší, ale tlustší kolečka. Dávej je trošku dál od sebe. Peč v předehřáté troubě při 180°C lehce dozlatova, asi 10 až 12 minut. Nech vychladnout.
Upečeno s „přespávačena“!
Dobrá zábava pro malé kuchtíky a super sváča do ruky!!!
🙂
Dobrý den, zatím jsem alternativu nezkoušela, děkuju za zprávu, určitě je to pro nás výzva!
Na tento recept jsem narazila asi před třemi lety, když jsem neustále hledala lepší a lepší recepty na čokoládové cookies. Musím říct, že žádný jiný tyhle ještě pořád nepřekonal! Vlastně jsem už rezignovala a vždy se vracím k tomuto receptu. Tak málo ingrediencí, lehký postup a rychlá doba přípravy prostě nemá konkurenci. Většinou peču více plechů a každý nechám v troubě jinak dlouho a sušenky vytvaruju jinak tlusté, protože se nikdy nemůžu rozhodnout, jestli mi víc chutnají ty tlusté „buchtoidní“, nebo tenké a křupavé.
To je krásná zpráva Terezo, moc děkujeme, máme radost!!!
Začínám váš blog milovat. Už jsem vyzkoušela několik vašich receptů a vždycky úspěch. Děkuji za to, co děláte.
Zdravíme a moc děkujeme za tak milou zprávu!!!
Tyto sušenky jsem vyzkoušela – do hodiny bylo po nich a druhý den je chtěli znovu jsou úžasné
Zdravíme a děkujeme za milou zprávu. Krásný víkend!!!