Jahodové nanuky se smetanou, vanilkou a limetkou

Jahodové nanuky se smetanou, vanilkou a limetkou

Dnes je Den dětí, tak proč ho neoslavit domácími nanuky? Ty u nás doma jedou celé léto a nikdy jich není dost.

Připravovat si doma zmrzlinu můžete různými způsoby. Pokud chcete krémovou, pak je ideální použít zmrzlinovač, ale jestli ho nemáte, je tu i mnohem jednodušší způsob. Stačí vám mixér, sezonní ovoce a smetana nebo jogurt. To vše rozmixujete a podle potřeby dosladíte třtinovým cukrem. Můžete přidat šťávu z limetky nebo citronu a taky nasekané bylinky, například mátu nebo meduňku. K jahodám se ale skvěle hodí i bazalka. Pak už vám stačí jen mít doma dost tvořítek na zmrzlinu – ta seženete v domácích potřebách, má je Tescoma, Ikea…

Jahodové nanuky

asi 18 nanuků

příprava: 20 minut + chlazení minimálně 8 hodin

Co na jahodové nanuky?

1 kg čerstvých jahod (ideálně českých)

100 g třtinového cukru

2 bio vanilkové cukry

250 ml smetany ke šlehání (33%)

1 limetka

tvořítka na zmrzliny

 

Jak na to?

  1. Omyj všechny jahody a zbav je stopek. Přendej do mixéru, přidej cukry, smetanu a kůru z limetky. Nakonec přidej tak 1 lžíci limetkové šťávy.
  2. Vše rozmixuj, přelij do tvořítek na zmrzliny a uzavři je. Pokud tvořítka nemají držátka, můžeš stejně jako já použít „ústní lžičky“, seženeš je v lékárně za pár korun. Ty ještě (když budeš chtít) popiš jmény nebo pomaluj obrázky. Dej do mrazáku alespoň na 8 hodin, ideálně tak na 12 hodin.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *