Klasiku ham and eggs nemusíte připravovat jen na pánvi. Když navíc přidáte hermelín, rajčata, zelený chřest a zasypete to parmazánem, upečete skvěly slaný koláč.
Dnes je svátek maminek, oslavit ho můžete i něčím slaným a barevným. Červenou barvu dodají rajčata a zelenou pak božský chřest. Aby zůstal křupavý, jen ho spařte vroucí vodou. Zůstane krásně zelený a přidejte ho při pečení až na poslední 3 minuty. Zelený se totiž oproti bílému (nebo taky bělenému, jak se mu správně říká) připravuje krátce a nemusíte ho loupat.
Zapečený ham and eggs s chřestem
2 porce
příprava: 15 minut
Co na ham and eggs?
4 plátky kvalitní dušené šunky
4 vejce
2 rajčata
1 hermelín
zelený chřest
1 jarní cibulka
sůl a pepř
máslo na vymazání formy
parmazán na zasypání
Jak na to?
- Předehřej troubu na 180°C. Formu vymaž máslem, rozlož do ní plátky šunky a navrch vyklepni vejce. Kolem vajec vyskládej plátky rajčat a hermelínu. Osol a opepři a dej péct na 7 minut.
- Mezitím z chřestu odkroj ztvrdlé konce a spař ho vroucí vodou. Po 7 minutách pečení rozlož chřest na ham and eggs, přidej nakrájenou jarní cibulku a peč další 3 minuty. Na poslední minutu zasyp nastrouhaným parmazánem. Vajíčka rozkroj a žloutek nech vytéct.