Do třetice všeho dobrého! A tak vám představujeme třetí pomazánku z naší kuchyně, tentokrát z pečené ryby, pěkně s limetkou a koriandrem.
Není nad klasickou rybičkovou pomazánku, o tom žádná. Takové sardinky nebo tuňák v plechovce nadělají nejednu parádu na jednohubkách. Navíc jsme na ní zvyklí. Co když ale pomazánku připravíme trošku jinak? Tak za prvé, skvělá je z pečené ryby. Tu si dáte k večeři, a když zbyde (jako že u nás vždycky zbyde), tak rybu oberete a použijete jako základní ingredienci do pomazánky, kterou si ráno naservírujete k snídani. A za druhé, můžete ji posunout do jiného, možná vyššího levelu – přidat voňavé suroviny jako je kůra a šťáva z limetky a čerstvý koriandr. Dodají rybě svěží chuť a příjemnou vůni.
Pomazánka z pečené makrely
4 porce
příprava: 30 minut
Co na pomazánku?
2 menší makrely
1 lžíce másla
1 šalotka
1 žervé (62 g)
1 jarní cibulka
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce majonézy
kůra z limetky
pár kapek limetkové šťávy na provonění
hrst čerstvého koriandru
sůl a pepř
pečivo
Jak na to?
- Troubu rozehřej na 180°C. Vykuchané a omyté makrely osol a opepři, přidej máslo a peč přiklopené v pekáčku 12 až 15 minut. Ober maso z ryb a přendej do misky.
- Vmíchej nadrobno nakrájenou šalotku, jarní cibulku, žervé, máslo, hořčici a majonézu. Dochuť kůrou a šťávou z limetky, nasekaným koriandrem, solí a pepřem. Podávej s pečivem.