Od té doby, co máme děti, děláme se s domácími nanuky. Jsou zdravé, jednoduché a holky je milují.
Víte ale, co je nejhorší? Pamatovat si, kolik čeho kam dáváte. To je právě případ nanuků, smoothie a „easy“ receptů jím podobných. Prostě to všechno dáte do mixéru, přidáte jogurt nebo zakysanou smetanu, nějaký ten cukr, šťávu z citronu, rozmixujete a přelijete do formiček, sklenice… Jenže, když píšete blog, tak nějak se od vás očekává, že to budete vědět. Že si to zapíšete. To mě naučila práce pro časopisy. I tak, počítejte s tím, že tenhle recept je „od oka“. Prostě každý kousek ovoce je jinak velký a vážit se s ním, když je takové vedro? To fakt nejde! A tak pro vás mám hrnkovou verzi.
Nanuk z černého rybízu
6-8 nanuků (podle toho, jaké máte formičky)
příprava: 10 minut + mražení (asi 6 hodin)
Co na nanuky?
1 hrnek černého rybízu
2 hrnky jahod
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička šťávy z citronu (nemusí být)
200 g smetanového jogurtu
Jak na to?
- Očisti ovoce a dej ho do mixéru. Přidej cukr a šťávu z citronu. Rozmixuj do krému, i tak ti tam asi zůstanou kousky slupiček z rybízu.
- Potom zlehka vmíchej jogurt. Přelij do formiček a dej zmrazit. U nás se nanuky podávají místo svačiny, někdy taky jako snídaně. Prostě podle počasí a na co mají holky zrovna chuť.